Sådan Fjerner Du Whiteboard Marker

whiteboard tusch

Uanset om du gør hyppig brug af whiteboards i dit hjem, virksomhed eller skole, kan det ske at blækket fra dine whiteboard marker kan ende et andet sted end hvor det var meningen.

Her er en lille guide til hvordan du fjerner whiteboard tusch fra de mest almindelige overflader.

 

Fra en væg
Især børn synes ikke at indse, at whiteboard markere ikke skal bruges på andre overflader end på whiteboard tavler. Det er grunden til at blækket ofte dukker op på væggen i både skoler og i hjemmet.

• Sprøjt noget hårlak på en blød, ren klud og brug det til forsigtigt at tørre blækket væk. Det kan være nødvendigt at anvende mere hårspray til helt at fjerne blækket.

• Anvend isopropylalkohol på en gammel, fugtig tandbørste og brug det forsigtigt til at skrubbe på blækket.

• Påfør almindelig hvid tandpasta på en gammel tandbørste og bruge det til forsigtigt at skrubbe på blækket.

Fra en tavle 
Tro det eller ej, hvis du efterlader tusch streger på dit whiteboard samme sted,  i en længere periode,  kan det rent faktisk være vanskeligt at få af igen.

• Skriv eller skrible over de gamle tusch streger med en ny marker, lad det sidde i et minut eller deromkring, og derefter kan det ofte tørres væk med en whiteboard visker eller en blød, ren klud.

• Påfør en lille mængde hånd sæbe til en fugtig bomulds klud, og bruge det til forsigtigt at gnide på blækket. Det kan være nødvendigt at gentage denne proces en gang eller mere, indtil al blækket er blevet fjernet.

Fra tøj
Når det kommer på tøj det desværre vanskeligt at fjerne igen.

• Påfør en lille mængde sprit på en ren klud og gnid det blidt på blækket,  det arbejder udefra og ind (for at forhindre, at pletten i at sprede sig). Derefter anvende en lille mængde opvaskemiddel på pletten til at fjerne den resterende blæk.

Fjernelse af whiteboard marker fra næsten alle overflader er muligt, hvis du ved hvad du gør. Følg disse tips og se blækket forsvinder før dine egne øjne!

Du kan også finde en masse tilbehør til (b.la rengøring) whiteboard ved at klikke på nedestående link:

http://www.grafical.dk/whiteboard-tilbehoer/