Oversigt over hårdheder på blyanter og stifter

Mange blyanter over hele verden, og næsten alle i Europa, ligger på det europæiske system ved hjælp af et kontinuum fra “H” (for hårde) til “B” (for bløde), samt “F” (for fin spids). Standard skriveblyanten er kåret HB . Ifølge Petroski er systemet blevet udviklet i begyndelsen af det 20. århundrede af Brookman, en engelsk blyantproducent. Der brugte “B” for sort og “H” for hårdt, en blyant graduering blev beskrevet som en kombination af eller flere H’er eller B’er som BB og BBB for blødere bly-spidser og HH og HHH for hårdere spidser.

Nedenfor kan du se en liste, der viser de forskellige varianter af hårdheder af blyanter:

Som du kan se, så betyder en hårdere blyant at farven bliver mere lysegrå og jo blødere blyant jo mere sort bliver farven, den skriver med. Hårdheds betegnelserne går igen i stifter eller pencilminer. Så vi håber, at det giver lidt mere mening.

På Grafical.dk kan du online købe både blyanter og farveblyanter. Priserne er meget lave, og du kan vælge mellem et meget stort sortiment af alle de kendte mærker.

Du kan både købe farveblyantssæt, hvor der er mange forskellige farver at vælge ud fra, der er pakker fra ned til 6 forskellige farver og op til 60 forskellige farveblyanter.

De mest populære mærker er Grib fra Faber Castell, Marco, Giotto, Penol og Staedtler. Der kan være mange penge at spare ved at købe disse mærkevarer på nettet, så prøv at sammenlign, så bliver du overrasket.

Har du brug for at købe flere af den samme farve blyant, så kan du købe pakninger med 12 stk. Staedtler farveblyanter i enten ene rød, brun, blå, gul, grøn, sort eller hvid.