Laserprinter eller blækprinter?

Når jeg snakker med vores kundeservice og beder om nogle af de mest almindeligt stillede spørgsmål, som de oplever, er det den igangværende debat om laser printer mod inkjet printer der hyppigst kommer op som taleemne. Fortalere for inkjet jet printere påpeger den relative popularitet og lave omkostninger af denne printer, mens fans af laserprinter anerkender højere opstarts omkostninger, men argumenterer med højere kvalitet og mere omkostningseffektiv print på lang sigt.

En række industri veteraner har drøftet brugen af laser versus inkjet printere, og rappoteret om de forskellige faktorer der kan påvirke omkostningseffektiviteten af begge typer af enheder.

Laserprintere er traditionelt brugt som “business-only” produkter på grund af deres store størrelse og pris, mens inkjets er blevet foretrukket for hjemmet udskrivning, argumenteres det at reduktion i størrelsen og prisen på laserprintere betyder, at de kunne være mere udbredt i hjemlige omgivelser såvel som virksomheder.

Mens laserprintere stadig er væsentligt dyrere end inkjet, argumenteres det at det i nogle tilfælde kan være mere omkostningseffektivt at bruge laserprintere”, hvis besparelser på blæk opvejer de ekstra omkostninger af maskinen”, og enheden forventes at udskrive” mere end 2.000 sider om året, eftersom besparelsen øges jo mere du udskriver”.

Patrick Stead, administrerende direktør for Environmental Business Products er enig: “Det afhænger af, hvor mange sider du udskriver. Laser kan give bedre værdi på længere sigt, men den oprindelige udlægspris kan blive en masse mere.”

Ikke kun udgifterne til selve enheden kommer i spil, når du vælger hvilken type printer at bruge, med de forskellige omkostninger til blæk-og tonerpatroner, som en vigtig faktor. Mens laser patroner “indeholder indviklede komponenter” og kan koste mellem 500 og 1000 kroner, så kan patronerne udskrive “noget fra 1.500 til 3.500 sider hvorimod en standard inkjet patron koster omkring 100 kroner, men kun producerer ca 200 sider.

“Du skal ikke købe en laser patron på prisen alene. Altid se på udgifterne til patroner og deres antal sideudskrifter”, advarede Laura Heywood, adm. direktør for Kleen Strike.” Hvis du udskriver en masse sorte og hvide dokumenter, så kan en laser spare dig for en masse penge, men hvis du især udskriver billeder, så skal du sansynligvis holde fast i en inkjet-printer.”

Redaktør af The Recycler , David Connett , udtaler: “Hvis du køber en laserprinter, er det vigtigt at finde ud af, hvad du vil bruge det til, inden der træffes beslutning om en model. Som en tommelfingerregel, jo billigere printer, jo mindre patronen, og jo lavere antal sideudskrifter.”

Connett tilføjede, at brugen af dupleksudskrivning også kan du reducere omkostningerne. ”Nogle laserprintere udskriver automatisk på begge sider. Andre modeller giver dig mulighed for at genindsætte sider manuelt for at udskrive på den anden side. Og nogle understøtter ikke duplexudskrivning.”

Brugen af uoriginale laser patroner er opført som en anden måde at spare penge på, når du bruger laserprintere. Med patroner der er 30 til 50 procent billigere end den oprindelige pris.”

Peter Thompson, direktør for PBT International , sagde: “Korrekt genfremstillede laser patroner er fremragende. Men nogle producenter finde måder at skære hjørner, hvilket kan resultere i lækage og til tider ujævn udskrift. Prøv at købe fra en velkendt sælger.”

Thompson tilføjede: “Hvis du tænker på, hvor lidt blæk er i den gennemsnitlige blækpatron i forhold til den gennemsnitlige laser patron, så går økonomien ind for laser. Sommetider er priserne for patronen ikke så forskellig. Men til gengæld kan laser printerpatroner holder så meget længere.”

Efter at have ejet begge typer af printere, her er min vurdering:

Privat eller hjemmekontor brug – Hvis man antager, at brugen er forholdsvis let (i forhold til tungere erhvervsmæssig brug), kan inkjet være et bedre valg. Dennes startomkostninger er billigere, selv om blækpatroner har en tendens til at være mindre omkostningseffektive over tid i forhold til en laserprinter.

Business – Hvis din virksomheds brug er let, kan du sikkert nøjes med en inkjet-printer, men du vil komme til at betale mere for udskrifter over tid. Til normal til kraftig brug, er laseren et langt bedre valg, som vil spare dig en betydelig mængde penge over tid.

printer