Gode råd til rensning af Whiteboards!

Hvad godt er der ved et Whiteboard, der sletter ikke kan aftørres?

Mange forskellige faktorer kan være med til at en tekst ikke kan slettes, men med lidt viden og nogle tips & tricks kan du nemt gøre tavlen rent eller i det mindste vide, hvornår tiden er inde til at udskifte den.

 

Brug de rigtige værktøjer

Traditionelle tekstil kridttavleviskere var ikke designet til at blive brugt på whiteboards. I stedet for at suge blæk, har de tendens til at skubbe den tørre blæk omkring på overfladen af brættet. De efterlader et spor af tør blæk på overfladen, hvilket får tavlen til at se rodet og beskidt ud.

En blød mikrofiberklud har tendens til at fungere bedre end et stykke køkkenrulle eller en klud, fordi fibrene fanger blækket og får det væk fra overfladen, mens det polerer de glatte whiteboard overflader. Mikrofiberklude har negative ladninger, der rent faktisk tiltrækker støv, blæk, snavs osv.

 

For genstridige pletter

Hvis det at tørre en klud over pletten ikke fjerner den, kan tilsætning af vand til kluden være det næste skridt. Fugtige klude gendanner på en måde blækket. Det løsner sværtepartiklerne og gør det lettere for de fibre, at rense tavlen. En fugtig mikrofiberklud bør slette de enkleste af pletter.

 

Ved hårdføre pletter

Ved hårdføre pletter prøv at bruge et whiteboard rensesæt. Whiteboard rengøringsmidler er designet til at slette pletter, mens det rengør og behandler tavlen. Du kan lave din egen whiteboard renser ved hjælp af en opløsning af 50% vand og 50% isopropylalkohol. Hvis  renserne ikke synes at hjælpe, øg da andelen af ​​isopropylalkohol til vand, dette burde slette den sværeste af pletter. Brug ren isopropylalkohol eller isopropyl klude, hvis forøgelsen af denne ikke vil slette irriterende pletter.

 

Nyttige Tricks

Sommetider kan det hjælpe bare at skrive over pletten med en whiteboardmarker og derefter  fjerne pletten nedenunder. Skrivning på en plet med en whiteboard markør genaktiverer blækket og det trækker gammelt blæk ind i klædet sammen med den nye blæk, hvilket resulterer i en ren tavle. Dette er kendt for til at slette permanente markør pletter og er et nemt trick, hvis du er løbet tør af rensere, eller hvis der ikke er vand i nærheden.

 

Don’ts

Det værste du kan gøre for din tavle ville være at bruge  ridsende eller syrende rengøringsmidler, der potentielt kan ridse eller skade tavlen. Magic rensere, flise & badekar rengøringsmidler, universalrengøringsmidler, blegemiddel, skrappe kemikalier som disse kan ødelægge en whiteboardtavle.

 

Overfladebehandl eller udskift?

Hvis skidtet tager overhånd og de ​​tidligere løsninger ikke virker med din tavle, så kunne det være i din bedste interesse at enten overfladebehandle eller udskift tavlen.