Fordele med papirhåndklæder

Toiletter rundt omkring i landet har ofte to måder til håndaftørring. Enten med en elektronisk håndtørrer eller papirhåndklæder.

Hvorfor vælge de gammeldags papirhåndklæder fremfor den mere moderne el-håndtørrer ? Her kommer et par fordele ved at tørre hænderne med papirhåndklæder.

papirhåndklæder

1. Hygiejne

Undersøgelser har vist at en el-håndtørrer kan sprede bakterier rundt i lokalet, faktisk helt op 1.5 meter væk fra selve tørren, og ofte lige i børnehøjde.  Der falder også ofte vand fra brugeren ned i selve håndtørren, som så kan blive blæst rundt i lokalet eller ramme den næste bruger. Hygiejne er den primære årsag til man faktisk aldrig ser håndtørrer på hospitaler eller lægeklinikker.

2. Pris

En håndtørrer kan hurtigt koste mange tusinde kroner, og være besværlig at installere. Papir kræver kun en billig dispenser, som ikke nødvendigvis kræver strøm, hvilket gør den endnu nemmere og billigere at installere.

 

3. Tørre tid

Selv de kraftigste håndtørrer har en tørretid på omkring 15 sekunder. Papirhåndklæder tørrer med det samme og man er ofte færdig efter kun få sekunder. Man undgår dermed også “kø” ved håndtørreren, da det går meget hurtigere med papir.

 

4 .Bruger præference

Undersøgelser har vist at næsten 70% foretrækker de almindelig papirhåndklæder til håndaftørring. Brugerne føler at det går meget hurtigere og ikke mindst føler de at hænderne er helt tørre efter brug.